Salix Alba (Willow) Bark Extract

Název INCI

Salix Alba (Willow) Bark Extract


Obecný název

Extrakt z kůry vrby bílé


Funkce v produktu

  • protizánětlivá přísada
  • antimikrobiální přísada
  • keratolytická přísada

Účinek v produktu

Extrakt s vysokým obsahem přírodní kyseliny salicylové (prekurzory). Má protizánětlivé, antiseptické, čisticí a exfoliační vlastnosti, a proto se často používá v kosmetice na akné, poškozenou a mastnou pleť. Může být také použit v případě citlivé a cévní pokožky, protože není vysoce dráždivý. Reguluje sekreci mazu, čistí mazové žlázy a snižuje zánět. Může také podpořit konzervační účinek kosmetiky. Lidé alergičtí na salicyláty by měli být opatrní.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • hnědo-žlutý prášek
  • charakteristická vůně
  • rozpustná ve vodě a alkoholu



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel