Salvia Hispanica (Chia) Seed Oli

2021-09-05
Název INCI

Salvia Hispanica (Chia) Seed Oli

Obecný název

Olej z chia semen / olej z chia semen


Funkce v produktu

  • změkčovadlo

Účinek v produktu

Šalvějový olej obsahuje velké množství esenciálních mastných kyselin (hlavně omega 3, ale také omega 6), antioxidantů (flavonoidů), vitamínů a stopových prvků. Je to stabilní olej. Má na pokožku regenerační, protizánětlivé, uklidňující a elastifikační účinky. Posiluje lipidovou bariéru pokožky, zlepšuje úroveň hydratace a má také ochranný účinek. Vytváří na pokožce film, který omezuje nadměrné odpařování vody z epidermis (nepřímo zvlhčuje). Zabraňuje zánětu pokožky, zklidňuje podráždění a zarudnutí. Tento olej lze použít i v péči o vlasy - má vyhlazující a kondicionační účinek. Zvláště doporučeno pro péči o suchou, zralou a zánětlivou pokožku.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • olejová tekutina
  • tmavě žlutá barva
  • charakteristická vůně
  • rozpustná v tucích



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Září 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel