Salvia Sclarea (Clary) Oil

Název INCI

Salvia Sclarea (Clary) Oil


Obecný název

Šalvějový olej


Funkce v produktu

  • vonná přísada
  • antiseptická přísada
  • protizánětlivá přísada

Účinek v produktu

Esenciální olej s protizánětlivými, antibakteriálními, antifungálními a adstringentními vlastnostmi. Používá se zejména v kosmetice pro mastnou a aknózní pleť. V kosmetice na pokožku hlavy má vlastnosti proti lupům, reguluje produkci kožního mazu a stimuluje růst vlasů. Dává nebo maskuje vůni kosmetiky. Nedoporučuje se používat během těhotenství.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • tekutina
  • žlutá barva
  • charakteristická vůně
  • rozpustný v tucích a ethylalkoholu



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel