Undecylenic Acid

2021-09-05
Název INCI

Undecylenic Acid


Obecný název

Kyselina undecylenová


Funkce v produktu

  • konzervant

Účinek v produktu

Je to nenasycená karboxylová kyselina získaná z ricinového oleje se silnými antifungálními a slabými antibakteriálními vlastnostmi. Esterifikace glycerinem zvyšuje jeho konzervační vlastnosti a zajišťuje účinnost v širším rozmezí pH (glyceryl undecylenát). Navíc zklidňuje svědění a podráždění. Vykazuje také emulgační vlastnosti a podporuje míchání vodné a olejové fáze. Nejčastěji se nachází v kosmetice pro problematickou pokožku hlavy.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • olejová tekutina
  • bezbarvý

Omezení

Maximální koncentrace v přípravku připraveném k použití je 0,2%.



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Září 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel