Urea

2021-09-05
Název INCI

Urea


Obecný název

Močovina


Funkce v produktu

  • zvlhčující složka
  • změkčující přísada (keratoplastická)
  • exfoliační složka (keratolytická)

Účinek v produktu

Je součástí NMF, tj. přirozeného zvlhčujícího faktoru, který se nachází v kůži. Používá se v kosmetice, má schopnost proniknout do pokožky, kde zvyšuje vazbu vody v buňkách a mezi buňkami. Snižuje transepidermální ztráty vody. Při použití v koncentraci až 10%má zvlhčující a změkčující účinek. Ve vyšší koncentraci se exfoliuje. Běžná přísada do přípravků na suchou, zrohovatělou a drsnou pokožku. Ve vyšších koncentracích se často nachází v krémech na nohy.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • bezbarvé krystaly
  • rozpustné ve vodě



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Září 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel