Vaccinium Myrtillus Fruit Extract

2021-09-05
Název INCI

Vaccinium Myrtillus Fruit Extract


Obecný název

Extrakt z borůvek


Funkce v produktu

  • antioxidant
  • hydratační složka
  • rozjasňující složka

Účinek v produktu

Extrakt je bohatý na antokyany, kyseliny (např. Jablečnou, citronovou, jantarovou), vitamíny, třísloviny, cukry a další složky, které jsou zodpovědné za jeho působení. Hydratuje, má antioxidační vlastnosti, vyhlazuje, mírně rozjasňuje a vyrovnává tón pleti. Navíc má antibakteriální a adstringentní vlastnosti. Extrakt se používá hlavně v kosmetice na vaskulární pokožku, stejně jako na mastnou a aknózní pleť.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • prášek
  • růžová barva
  • rozpustný ve vodě



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Září 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel