Xanthan Gum

2021-09-05
Název INCI

Xanthan Gum


Obecný název

Xanthanová guma


Funkce v produktu

  • modifikátor reologie - zahušťovadlo
  • stabilizátor
  • pojivo

Účinek v produktu

Polysacharid, který se nejčastěji používá jako látka zvyšující viskozitu kosmetiky (zahušťovadla) a zlepšující stabilitu emulzí nebo suspenzí. Může být také přidán do čisticí kosmetiky jako stabilizátor pěny. Používá se v různých typech produktů. Je stabilní v širokém rozsahu pH 3-12 a teplot. Může být živnou půdou pro bakterie. Získává se fermentací bakterií Xanthomonas campestris.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • prášek
  • bílá barva
  • rozpustný ve vodě



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Září 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel