Xanthan Gum
Název INCI
Xanthan Gum
Obecný název
Xanthanová guma
Xanthanová guma
Funkce v produktu
- modifikátor reologie - zahušťovadlo
- stabilizátor
- pojivo
Účinek v produktu
Polysacharid, který se nejčastěji používá jako látka zvyšující viskozitu kosmetiky (zahušťovadla) a zlepšující stabilitu emulzí nebo suspenzí. Může být také přidán do čisticí kosmetiky jako stabilizátor pěny. Používá se v různých typech produktů. Je stabilní v širokém rozsahu pH 3-12 a teplot. Může být živnou půdou pro bakterie. Získává se fermentací bakterií Xanthomonas campestris.
Polysacharid, který se nejčastěji používá jako látka zvyšující viskozitu kosmetiky (zahušťovadla) a zlepšující stabilitu emulzí nebo suspenzí. Může být také přidán do čisticí kosmetiky jako stabilizátor pěny. Používá se v různých typech produktů. Je stabilní v širokém rozsahu pH 3-12 a teplot. Může být živnou půdou pro bakterie. Získává se fermentací bakterií Xanthomonas campestris.
Fyzikálně-chemické vlastnosti
- prášek
- bílá barva
- rozpustný ve vodě
Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z
Září 2021