Xylitol

Název INCI

Xylitol


Obecný název

Xylitol


Funkce v produktu

  • zvlhčovadlo

Účinek v produktu

Xylitol je hygroskopická složka, která má schopnost vázat vodu. Používá se jako zvlhčovadlo, tj. látka, která udržuje vlhkost kosmetické hmoty, a také jako zvlhčující přísada. Přirozeně se vyskytuje v kůře bříz. Navíc má antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti. Často se přidává do dětských zubních past.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • krystalický prášek
  • bílá barva
  • rozpustný ve vodě
  • bez vůně
  • sladká chut'



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Září  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel