Zinc Gluconate

2021-09-05
Název INCI

Zinc Gluconate


Obecný název

Glukonát zinečnatý


Funkce v produktu

  • přísada proti akné
  • antibakteriální složka
  • antioxidant

Účinek v produktu

Glukonát zinečnatý má silný protizánětlivý a antibakteriální účinek, včetně proti Cutibacterium acnes, což z něj činí cennou složku v péči o pokožku se sklonem k akné. Inhibuje aktivitu bakteriálních enzymů, které štěpí maz na volné mastné kyseliny, čímž snižuje výskyt dráždivých látek na pokožce. Reguluje produkci kožního mazu, podporuje regeneraci pokožky, zklidňuje podráždění a urychluje hojení drobných ran. Nachází se také v zubní pastě nebo deodorantech - snižuje nepříjemný zápach.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • prášek
  • bílá barva
  • rozpustný ve vodě

Omezení

Maximální přípustná koncentrace je 1%.



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Září 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel