Zinc Oxide

2021-09-05
Název INCI

Zinc Oxide


Obecný název

Oxid zinečnatý / zinková běloba


Funkce v produktu

  • UV filtr (UVB, dlouhý UVA
  • pigment (CI 77947)
  • plnivo
  • antibakteriální přísada

Účinek v produktu

Anorganický filtr. Ve fotoprotektivních přípravcích zůstává na povrchu kůže (může bělit), rozptyluje a absorbuje UVA a UVB záření. V nano formě je transparentní. Přidává se také do kosmetiky jako protizánětlivá, hojivá a sušící přísada. Má také sebostatické a antibakteriální vlastnosti. Často se vyskytuje ve výrobcích na ochranu před sluncem a v kosmetice pro děti, proti akné a spáleninám.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • prášek
  • bílá barva
  • stabilní
  • v kosmetických přípravcích se nerozpouští, tvoří suspenzi

Omezení

Maximální koncentrace v přípravku připraveném k použití je 25%. Nepoužívat v aplikacích, které mohou vést k expozici plic konečného uživatele vdechnutím.



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Září 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel