Zinc PCA

2021-09-05
Název INCI

Zinc PCA

Obecný název

Zinek PCA, pyrrolidinkarboxylát zinečnatý


Funkce v produktu

  • antibakteriální přísada
  • zvlhčující složka
  • přísada regulující maz

Účinek v produktu

Jedná se o kombinaci zinku s pyrrolidinkarboxylovou kyselinou, která je v kůži přirozeně přítomna jako součást NMF (přirozený zvlhčující faktor). Má účinek, který reguluje práci mazových žláz a snižuje hladinu vylučovaného kožního mazu (inhibitor 5-α-reduktázy) a také inhibuje množení bakterií zodpovědných za tvorbu akné. Snižuje podráždění, podporuje hojení zánětů a má stahující účinek. Část PCA je zodpovědná za udržování hydratace a zvyšuje biologickou dostupnost zinku. Složka bude nejlépe fungovat v případě nadměrně mastné a aknózní pokožky. Používá se také v kosmetice pro problematickou pokožku hlavy.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • prášek
  • bílá barva



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Září 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel