Zinc Pyrithione

Název INCI

Zinc Pyrithione


Obecný název

Pyrithion zinečnatý


Funkce v produktu

  • antiseptická látka
  • složka proti lupům

Účinek v produktu

Látka s houbovým a bakteriostatickým účinkem. Má vlastnosti proti lupům, proto se přidává hlavně jako účinná látka do vlasové pokožky a vlasových přípravků. Účinná přísada proti Malassezia furfur, jejíž nadbytek je jedním z hlavních faktorů vzniku lupů, ale také PsA. Vzhledem k tomu, že se jedná o lipofilní složku, má schopnost rozpouštět se v kožním mazu a nevyplachuje se úplně z pokožky, takže může fungovat dlouho. Funguje tak, že narušuje buněčnou membránu houby. Pyrithion zinečnatý také reguluje práci mazových žláz, má protisvědivé a uklidňující vlastnosti.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • pevná látka
  • bílá nebo béžová barva
  • nerozpustná ve vodě

Omezení

Maximální koncentrace v přípravku připraveném k použití je:
  • 0,1% v přípravcích, které se neoplachují
  • 1,0% v přípravcích na oplachování vlasů
  • 0,5% v jiných oplachovacích prostředcích (nepoužívejte v přípravcích na orální použití)



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel