4-TERPINEOL

Název INCI

4-Terpineol


Obecný název

Terpinen-4-ol


Funkce v produktu

  • antiseptická složka
  • protizánětlivá složka


Účinek v produktu

Přírodní účinná látka získaná z oleje z čajovníku. Vykazuje široké spektrum antimikrobiální aktivity i při nízkých koncentracích a podporuje také hojení. Má protizánětlivé vlastnosti a snižuje zarudnutí, zlepšuje stav aknózní pokožky, snižuje lupy a zklidňuje podráždění pokožky hlavy. Posiluje účinek konzervačních látek.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • olejovitá kapalina
  • žlutá nebo bezbarvá
  • charakteristická vůně
  • mírně rozpustná ve vodě
  • rozpustná v oleji



Powrót do Cosipedii
Zobrazit další příspěvky z Červenec  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel