Benzophenone-3

Název INCI

Benzophenone-3


Obecný název

Benzofenon, Oxybenzon


Funkce v produktu

  • UV filtr (UVB, UVA II krátký)

Účinek v produktu

Organický filtr, který chrání pokožku a kosmetiku před ultrafialovým zářením v rozmezí UVB a UVA. Benzofenony jsou látky, které mohou způsobit senzibilizaci kůže (obsahují fotoreaktivní karbonylovou skupinu), ale toto je individuální reakce. Podle výzkumu mohou mít také slabý účinek na endokrinní systém, ale to platí pro velké množství filtru s opakovanou aplikací po mnoho let. Podle současných výzkumů použití benzofenonu v povolených koncentracích nepředstavuje zdravotní riziko, ale má pouze alergenní potenciál.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • bílý nebo světle žlutý prášek
  • rozpustný v organických rozpouštědlech
  • nerozpustný ve vodě

Omezení

Maximální koncentrace v přípravku připraveném k použití až 6% v kosmetice na opalování. Ne více než 0,5% k ochraně samotného produktu před UV zářením.



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel