Octyldodecanol

Název INCI

Octyldodecanol


Obecný název

Octyldodecanol


Funkce v produktu

  • změkčovadlo

Účinek v produktu

Jedná se o rozvětvený mastný alkohol; suché změkčovadlo - vytváří na pokožce film, který snižuje nadměrné odpařování vody z epidermis (nepřímo zvlhčuje). Používá se v přípravcích pro péči o pokožku a vlasy, zvlhčuje, vyhlazuje, zjemňuje a dodává lesk. Kromě toho usnadňuje roztírání produktu, zlepšuje aplikační vlastnosti, snižuje viskozitu, má protipěnivé vlastnosti a také stabilizuje emulze. Může být rozpouštědlem pro přísady rozpustné v tukové fázi.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • olejová kapalina
  • bezbarvá
  • nerozpustná ve vodě



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Srpen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel