Papain

2021-08-26
Název INCI

Papain


Obecný název

Papain


Funkce v produktu

  • exfoliační složka

Účinek v produktu

Je to enzym, který se přirozeně nachází v ovoci papáje. Působí jemně exfoliačně, tj. odlupuje mrtvé epidermální buňky (hydrolyzuje peptidové vazby v bílkovinách). Jedna z nejčastěji používaných látek v enzymatických peelingech a rozjasňujících maskách. Papain je účinný, ale jemný, takže je vhodný pro citlivou, suchou a aknózní pokožku.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • bílý prášek
  • charakteristická vůně papáje
  • rozpustný ve vodě



Zpět do Cosipedia
Zobrazit více příspěvků z Srpen 2021
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel