Salvia Officinalis Leaf Extract

Název INCI

Salvia Officinalis Leaf Extract


Obecný název

Extrakt z listů šalvěje


Funkce v produktu

  • antibakteriální přísada
  • stahující přísada
  • přísada proti lupům

Účinek v produktu

Extrakt s vysokým obsahem tříslovin, terpenů, flavonoidů a organických kyselin. Má antibakteriální, adstringentní a protizánětlivé vlastnosti, což z něj činí dobrou přísadu pro mastnou pleť, náchylnou k nedokonalostem, a také v kosmetice pro problematickou pokožku hlavy (mastná, lupy, vypadávání vlasů). Ovlivňuje mikrocirkulaci kůže a chrání cévy. Často je přísadou přidanou do deodorantů, protože inhibuje množení bakterií zodpovědných za nepříjemný zápach a mírně stahuje ústa potních žláz. Používá se také v ústních a nosních přípravcích.


Fyzikálně-chemické vlastnosti

  • pevná látka - prášek
  • charakteristická vůně
  • rozpustná ve vodě



Zpět do Cosipedia
Zobrazit další příspěvky z Říjen  2021

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zamítnout vše a opustit stránku.
Přijmout Cookies a přejít na stránku.
pixel