Konopí

( množství produktů: 13 )

ÚČINEK

Konopí seté má bakteriostatické, protizánětlivé a antioxidační vlastnosti a reguluje práci mazových žláz. Dále také posiluje přirozenou ochrannou bariéru pokožky a zpevňuje stěny krevních cév.

TYP PLETI

Konopný olej je vhodný pro pleť problematickou, náchylnou ke vzniku akné, růžovky, seboroické dermatitidy a smíšenou. Ideální také pro pleť suchou, citlivou, se sklonem k atopickému ekzému, psoriáze a pleť s prvními známkami stárnutí.

ZAJÍMAVOST

Před mnoha lety lidé věřili, že konopí má magický účinek. Pěstovalo se na každé farmě a používalo se v textilním, kosmetickém, farmaceutickém a potravinářském průmyslu.

V kosmetice se používá konopí seté (technické konopí). Obsahuje sloučeniny – pravděpodobně nejznámější kanabidiol (CBD), který je v EU oficiálně uznán jako látka urychlující regeneraci pokožky, má antioxidační vlastnosti a působí proti vráskám. Za studena lisovaný olej ze semen konopí je bohatý mimo jiné na nenasycené mastné kyseliny, které chrání a obnovují pokožku a zabraňují ztrátě vody z povrchu pokožky.

Díky bakteriostatickým vlastnostem je konopí hojně využíváno osobami s kožními problémy, ale také osobami s citlivou a zralou pletí, která vyžaduje hydrataci a regeneraci. Konopí navíc vyživuje vlasy, dodává jim lesk a reguluje sekreci kožního mazu na pokožce hlavy.

Konopí seté (technické konopí) produkuje bezpečné a zcela legální sloučeniny zvané CBD (kanabidiol), stejně jako terpeny a četné vitamíny. Fytokanabinoidy (rostlinné kanabinoidy) právě jako kanabidiol, se používají při výrobě doplňků stravy ve formě olejů nebo odvarů, ale také při výrobě vysoce ceněné kosmetiky. Konopný olej je ideální především pro péči o problematickou, náchylnou k akné, mastnou, přecitlivělou a kuperózní pleť. Je vhodný také pro pleť s atopickým ekzémem nebo psoriázou. Tuto účinnou složku najdeme v produktech na obličej, tělo, pokožku hlavy a vlasy. Má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, reguluje sekreci kožního mazu, posiluje pokožku a chrání ji před škodlivými účinky vnějších vlivů (např. smogem).

V jakých produktech najdeme konopný olej?

Konopný olej najdeme v mnoha různých kosmetických přípravcích, od pleťových krémů, pleťových másel a krémů až po přírodní, vysoce koncentrovaná séra, vlasové kondicionéry a šampony (organické přípravky ve formě tuhých mýdel). Čistý konopný olej, je nenahraditelným pomocníkem a měl by být součástí každé kosmetické taštičky. Je ideální jako odličovací přípravek metodou OCM pro problematickou pleť nebo jako přípravek k lokálnímu použití - zmírňuje podráždění, suchou a drsnou pokožku či zánětlivé projevy. Výrobci čím dál častěji zahrnují tuto účinnou látku, známou lidstvu po tisíce let, dříve považovanou za... magickou, do složení svých přípravků.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory Cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
pixel